Aparitii cristice - Semne si minuni in lumea musulmana - de Christine Darg

Scris în . Publicat în Islam.

Daca nu esti familiar cu lumea musulmana, iti recomandam sa citesti o scurta Introducere in Islam. Domnul Isus cel Înviat îi vizitează pe musulmani prin vise şi vedenii, împlinind astfel prorocia din Ioel 2, care proclamă că în vremurile din urmă Duhul Sfânt va fi turnat peste toate popoarele, şi atât tinerii, cât şi bătrânii vor avea vise şi viziuni.

De la prima ediţie a volumului Apariţii cristice, numărul fenomenelor de vise şi viziuni care se manifestau în Orientul Mijlociu a crescut exponenţial.

În numărul din martie 2001 al revistei „Mission Frontiers”, un articol făcea următoarea afirmaţie, pe baza unui chestionar completat de 600 de musulmani care îşi puseseră încrederea în Isus: „Peste un sfert din cei chestionaţi au afirmat cu putere că visele şi viziunile au reprezentat un element cheie al convertirii lor şi că îi susţin în momentele dificile”.

Un vis sau o viziune tipică despre Isus, cu nenumărate variaţii, este în general descrisă de musulmani ca fiind un chip plin de pace, pe care ei îl recunosc drept Isus. Deseori ei văd un chip blând al unei persoane îmbrăcate într-o robă albă, chemându-i să vină la El. Multe vise sunt experienţe pregătitoare pentru a-i încuraja pe musulmani să ia în considerare posibilitatea de a-L urma pe Isus. Alte vedenii sau vise sunt experienţe „epice” de o asemenea măreţie, încât persoana ştie fără nici o îndoială că este destinată să umble pe cărarea singuratică a credinţei, poate chiar a martirajului, alături de Isus.

viziuni viziuni dini 05

Deşi ţările musulmane erau închise predicării tradiţionale a Evangheliei, e timpul ca Domnul să-şi împlinească promisiunea făcută către patriarhul Avraam, aceea de a-i binecuvânta pe urmaşii lui Ismael. În acelaşi timp în care Dumnezeu îi binecuvântează pe urmaşii lui Isaac şi Iacov, prin redobândirea țării promise, El Îşi aminteşte în aceste vremuri şi de credincioşia promisiunii Sale către cealaltă parte a familiei lui Avraam, arabii.

viziuni viziuni dini 01Un prieten drag al lucrării noastre, fost musulman din Rajasthan, o localitate din India, a văzut în vis o cruce venind înspre el şi devenind din ce în ce mai luminoasă. Totuşi, el a ales credinţa personală în Isus datorită unui evanghelist care i-a propovăduit Evanghelia pe stradă. Un alt musulman din Pakistan mi-a scris: „Pe 30 mai L-am văzut iarăşi pe Isus în vis. Mi-a dat o cutie pe care am încercat să o deschid după ce El a dispărut, dar nu am reuşit nicidecum. Vă rog, trimiteţi-mi nişte informaţii despre ce ar putea să însemne visul.“ Chiar dacă acest pakistanez avea o relaţie cu Isus prin intermediul viselor, totuşi avea nevoie de un evanghelist. I-am scris, explicându-i că, în vis, cutia reprezenta comoara ascunsă a lui Hristos „în care sunt ascunse toate comorile înţelepciunii şi ale ştiinţei“ (Coloseni 2:3).

Revarsare de viziuni asupra mulahilor

viziuni viziuni khalil 07Ca o continuare la cartea Faptele Apostolilor, Duhul Sfânt a făcut o minune neobişnuită în sud-estul Europei. Dumnezeu a început să vorbească prin vise şi vedenii la 24 de mulahi lângă graniţa Bulgariei cu Turcia. În timpul acestor manifestări, Isus spunea: „Eu sunt Isus Hristos, Trimisul. Trebuie să vă pocăiţi de păcatele voastre şi să vă puneţi încrederea în Mine pentru a fi salvaţi.”

Nici unul dintre mulahi nu ştia despre ceilalţi care fuseseră vizitaţi de Domnul. Dar fiecare a ascultat de viziunea pe care o primise şi a proclamat cu tărie ceea ce văzuse sau auzise. Comunitatea a început să Îl caute pe Dumnezeu prin Fiul Său, Isus, şi să se pocăiască de păcate. Imediat au fost umpluţi cu Duhul Sfânt, ca în Faptele Apostolilor 2, şi bărbaţii au început să rostească mesajele lui Dumnezeu în alte limbi, iar alţii traduceau. Auzind unii despre alţii, aceşti mulahi au început să dorească să afle mai multe despre Isus.

viziuni viziuni khalil 05Prin urmare, au trimis doi reprezentanţi la Sofia să caute ajutor. Aceşti doi mulahi au început să întrebe pe stradă care oameni se închină lui Isus, vorbesc în limbi necunoscute pe care le traduc, şi la ale căror întâlniri oamenii se vindecă. Cineva le-a sugerat să se îndrepte spre Biserica Penticostală Bulgară, unde au cunoscut un evanghelist, cel care a şi relatat această istorisire.

Un seic vindecat de SIDA

Şeicul Mohamid Amin s-a născut în provincia Juna din Etiopia, dintr-un tată păzitor de capre şi o mamă care fusese stearpă mulţi ani. La fel ca mama profetului Samuel din Biblie, mama lui Mohamid era atât de disperată să aibă copii, încât i-a promis lui Dumnezeu că, dacă îi va da un fiu, acesta va fi slujitorul lui Dumnezeu toate zilele vieţii lui.

viziuni viziuni khalil 02Încă din copilărie, Mohamid a studiat Coranul. Mai târziu a fost trimis în Oman la studii, şi apoi cu bursă în Arabia Saudită. Peste 9 ani, Mohamid s-a întors în ţara lui de baştină şi a obţinut un post într-una din cele mai mari moschei. Apoi a plecat iarăşi la studii în Sudan, şi la întoarcerea în Etiopia, a constatat că, la 30 de ani, sănătatea îi era deja şubredă.

„Eram un schelet ambulant şi îmi pierdusem tot părul. Familia m-a dus la doctor. Aveam răni din vârful capului până la degetele picioarelor. Chiar dacă eram respectat public ca învăţător, în viaţa privată eram cel mai mare păcătos. Nu îmi mai puteam ascunde secretul, şi anume că vizitasem prostituate şi luasem SIDA de la ele. Am cules ceea ce am semănat.”

Timp de patru luni, Mohamid nu s-a putut ridica din pat. Familia lui s-a pregătit pentru înmormântare, însă s-a întâmplat ceva miraculos. Mohamid a văzut o lumină puternică la spital. Isus Hristos i-a apărut îmbrăcat ca doctor, El, medicul desăvârşit! Domnul Cel Înviat a privit spre el cu dragoste şi căldură: „Mohamid, ridică-te!” Domnul i-a poruncit aşa cum poruncea infirmilor din Biblie. În acea clipă, Mohamid a fost foarte intrigat: „Cum să mă ridic? Doar eram atât de bolnav! Însă El mi-a atins trupul bolnav, mi-a luat mâna şi S-a aşezat lângă mine pe pat. Parcă îmi cunoştea toate gândurile.”

viziuni viziuni ali 05

Oamenii lui Dumnezeu sunt plini de compasiune. Un evanghelist etiopian i-a arătat îndurare lui Mohamid şi l-a luat acasă ca să îi spele rănile. „Simţeam că Dumnezeu îl va folosi pe Mohamid pentru slava Lui”, a mărturisit ulterior evanghelistul. În mai puţin de o săptămână, Mohamid putea umbla din nou. El deţine un certificat eliberat de spitalul regional care atestă că nu mai este seropozitiv. Şeicul Mohamid Amin este acum un evanghelist creştin care vorbeşte peste tot în Etiopia spre gloria lui Dumnezeu, mărturisindu-şi vindecarea.

O minune a zilelor noastre

viziuni viziuni khalil 01Un prieten arab din Ierusalim, mi-a spus recent, entuziasmat, că tot Egiptul vibrează datorită unui miracol! Minunea a fost validată şi de un preot egiptean copt. Am telefonat la Cairo pentru a mi se confirma dacă miracolul înfăptuit în Egipt era autentic, căci se vorbea despre el şi la televiziune în tot Orientul Mijlociu.

Potrivit relatării, un egiptean şi-a asasinat cumnata pentru a moşteni banii familiei. S-a hotărât să îi îngroape copiii de vii, împreună cu cadavrul, pentru ca nu cumva să moştenească ei banii. După zece zile, cei doi copii au fost salvaţi în mod miraculos, iar unchiul lor a fost prins şi arestat. Un reporter l-a intervievat pe ucigaş în închisoare, şi de asemenea pe unul dintre cei doi copii. Iată ce s-a relatat la televizor despre cele petrecute: „Doi copii au fost încarceraţi de unchiul lor într-un mormânt şi lăsaţi acolo să moară. Un trecător a auzit zgomotul pe care îl făceau şi i-a salvat. Cum au supravieţuit zece zile fără mâncare şi apă?

Cel mai mare dintre copii spunea: „În fiecare seară venea un om şi o trezea pe mama ca să îi dea lapte bebeluşului. Din acel om străluceau raze de lumină. Iar mie mi-a dat să mănânc curmale.” Au fost găsiţi sâmburi de curmale în mormânt şi este un fapt confirmat că mulţi călugări creştini au trăit ani de zile în deşert cu nimic altceva decât curmale.

viziuni viziuni dini 08

Reporterul a întrebat: „Cine este acest om care putea face ca o mamă moartă să îşi hrănească copilul?” Copilul a răspuns: „Nu ştiu cum Îl chema, dar în mâini avea două găuri din care îi curgea sânge!”

În acel moment, reporterului i s-a tăiat respiraţia: „Îţi dai seama că Îl descrii pe profetul Issa (numele islamic al lui Isus)?” Programul de televiziune a fost întrerupt brusc. Cu toate acestea, Egiptul continuă să vorbească despre acest miracol.

Tinerii vor avea vedenii

Povestea lucrării Duhului Sfânt pe tărâmurile biblice continuă. În timp ce propovăduiam în biserica din Kuweit, am întâlnit un frate extraordinar, pe care îl voi numi Ahmed, din Arabia Saudită. El studiase pentru a deveni conducător al moscheii regionale, nu avea prin urmare nici un fel de cunoştinţe despre Biserica Creştină. Totuşi, într-o zi, şi fără să fi aflat ceva despre Hristos, Ahmed a primit o viziune.

viziuni viziuni khosrow 09A văzut o biserică mare coborând din cer. A auzit că înăuntru se cânta cea mai frumoasă şi mai glorioasă muzică pe care a auzit-o el vreodată (în moschei, credincioşii nu cântă împreună). În această clădire, a văzut oameni din orice naţiune închinându-se şi lăudându-L pe Dumnezeul Cel Viu. Pe culoarul din mijloc venea spre el un om maiestuos, care i-a întins lui Ahmed o cupă de argint. Omul i-a spus: „Din clipa în care vei bea din această cupă, vei fi al Meu.”

Hotărât să înţeleagă această viziune plină de slavă, Ahmed a vizitat o ţară arabă vecină, în care este permisă înălţarea unor clădiri de biserică, spre deosebire de Arabia Saudită, unde sunt interzise. Prima şi cea mai uşor de recunoscut clădire-biserică pe care a vizitat-o, aparţinea romano-catolicilor. A intrat în timpul unui serviciu religios şi a primit Cina Domnului, însă nu ştia ce face. Apoi, preotul i-a sugerat să viziteze biserica ortodoxă din apropiere, unde a văzut o icoană a lui Hristos. Acesta era omul din viziune! Preotul ortodox i-a sugerat să viziteze biserica evanghelică învecinată, unde a fost primit cu prietenie.

viziuni viziuni ali 03Nici o granita nu este inchisa pentru Isus

Există multe relatări despre apariţii ale lui Isus în cel mai sfânt oraş islamic Mecca, ale cărui porţi sunt închise pentru Evanghelie, dar nu şi pentru Duhul Sfânt! Domnul Isus deţine cheile oricărui oraş de pe pământ. Domnul se îndură de cine vrea să se îndure, prin vise şi vedenii supranaturale. Un pelerin musulman se plimba în jurul Pietrei Ka’aba, locul cel mai sfânt din Mecca, când i-a apărut Isus într-o robă albă. Există multe astfel de relatări! Isus i-a spus pelerinului: „Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa Învierii. Crede în Mine.” Apoi Isus a dispărut în mulţime.

Misterul soferului de autobuz saudit

Un incident similar este istorisit în cartea lui Jane Rumph, Povestiri din prima linie. Un imam malaezian, conducătorul unei moschei din insula Sumatra, a făcut un hajj (pelerinaj) în Arabia Saudită. Călătoria a reprezentat punctul de cotitură al vieţii sale, dar nu în modul cum se aştepta el! În timp ce se afla în autobuz spre locurile sfinte, imamul malaezian a stat în faţă şi l-a ascultat tot timpul pe şoferul de autobuz care îi predica despre Isus! Imamului îi ardea inima în timp ce îl asculta pe şofer. Spre uimirea lui, şoferul a dispărut după una dintre opriri şi a fost înlocuit cu altul. La întoarcerea în Malaezia, imamul şi-a vizitat un vecin chinez creştin. A fost şocat să descopere o imagine a şoferului de autobuz saudit, pe peretele din casa prietenului său chinez – era un tablou artistic reprezentându-L pe Isus!

„Chipul din meteor“ în Mali

„În Mali, agitaţia începe înainte de a se crăpa de ziuă. Până răsare soarele, o mulţime de motociclete, căruţe şi maşini se înghesuie pe cele două poduri strâmte pentru a trece noroiosul fluviu Niger dintr-o parte a capitalei, Bamako, în cealaltă. Într-o dimineaţă, cei care erau treji la ora 5 dimineaţa priveau cerul încă întunecat şi ultimele stele. Regiuni vaste din Bamako încă nu au electricitate şi oamenii sunt obişnuiţi să-şi găsească drumul în nopţile întunecate şi pline de praf ale oraşului de la marginea întinsului deşert Sahara. Însă, de această dată, era o lumină neobişnuită pe cer.

Pe măsură ce se lumina de ziuă, oamenii au putut vedea dintr-o dată deasupra orizontului o lumină albă, puternică, care se mişca de la sud la nord. Cu siguranţă nu era o cometă sau un meteor, pentru că era prea mare, prea aproape şi se mişca cu o viteză care putea fi uşor urmărită. Nimeni nu-şi amintea să fi văzut vreodată ceva asemănător. Până când se făcu ziuă, lumina din cer a devenit subiectul de discuţie al oricărei conversaţii din piaţă, de la birouri şi din şcoli.

viziuni viziuni khalil 09Un evanghelist din Mali a început să audă de la vecinii care văzuseră lumina, că mai apărea un semn de întrebare. Mai mulţi martori au confirmat că au văzut clar în lumină trăsăturile unui chip uman. Dar al cui era acest chip?

Un martor ocular tocmai văzuse filmul „Isus” difuzat de organizaţia „Campus Crusade”. Pentru el, chipul avea aceleaşi trăsături cu ale persoanei din film – expresia blândă şi miloasă, barba, obrajii. Era chipul lui Isus, fără nici o îndoială, zicea el, în misterioasa şi inexplicabila lumină care a apărut asupra naţiunii musulmane din Mali. Mali este țara care se mândreşte cu oraşul de la „marginile pământului”, Timbuktu. Evanghelia este predicată în cele mai îndepărtate părţi ale pământului, şi puţin timp va mai trece până la revenirea Domnului!

viziuni viziuni khalil 08Visele il pot valida pe mesager

Domnul îi pregăteşte adesea pe aleşii Săi care-I primesc mesagerii. La începutul secolului, o asistentă medicală numită Shaheeda, a călătorit prin toată Asia Centrală şi prin Arabia, ca vestitoare a Bibliei. A locuit mai multe luni într-un cămin arab. Familia i-a acceptat învăţăturile pentru că patriarhul familiei o văzuse într-un vis, înainte ca ea să intre în sat. Acest fenomen a avut loc şi în misiunea noastră. Nu doar că este o mare încurajare aceea de a fi la locul potrivit în momentul potrivit, dar validarea prin vis ajută şi la confirmarea Evangheliei!

viziuni viziuni dini 02Odată, când autoarea intra într-un sat arab, o familie şi-a deschis poarta ca să găzduiască o întâlnire de evanghelizare, pentru că fiul lor visase că voi veni. În acelaşi fel, un hajj (un pelerin la Mecca), s-a rugat împreună cu mine pentru mântuire şi vindecare pentru că mă văzuse într-un vis. Când am avut privilegiul de a predica în estul Bulgariei, după căderea comunismului, două femei mi-au povestit că mă văzuseră anterior într-un vis. Una dintre aceste femei a alergat în faţă, în teatrul în care predicam la Varna, pe malul Mării Negre, auzind invitaţia mea de a-L primi pe Isus. Cu doar o noapte înainte, mă văzuse într-o viziune: i-am prins braţul şi am salvat-o de la căderea într-o groapă adâncă! Când m-a văzut a doua zi vorbind, a crezut cu uşurinţă mesajul meu şi l-a primit pe Isus în mod public.

 

viziuni viziuni dini 05

 

CONCLUZIE

viziuni viziuni dini 04Prin răspândirea tot mai largă a Islamului în occident, creştinii vin tot mai des în contact cu musulmanii. Deseori ne simţim neştiutori în a ne mărturisi credinţa. Însă dacă îi vom întreba pe cunoscuţii noştri de religie musulmană dacă au experimentat vise sau viziuni despre Hristos, sunt multe şanse să fim uimiţi de răspunsul lor pozitiv. Aceste vise şi viziuni revărsate în prezent asupra lumii musulmane deschid oportunităţi pentru vestirea Evangheliei.

Visele lor sunt pregătitoare şi adesea neconcludente, oferind doar indicii, şi este nevoie de un creştin îndrăzneţ pentru a explica mântuirea prin credinţa în Isus Hristos. Majoritatea musulmanilor pe care i-am abordat în felul acesta răspund pozitiv. Poţi discuta la nesfârşit cu un musulman despre naşterea din fecioară şi despre Înviere, fără a avea vreun rezultat. Dar atunci când Isus se descoperă sufletelor oamenilor în mod direct, este aşa de uşor să îi convingi că El este viu şi că nu este doar un profet, ci Domnul!

aparitii cristice carte3d 300Isus cheamă mulţi musulmani la El prin vise şi vedenii, aşa cum a prezis proorocul Ioel că se va întâmpla la sfârşitul vremurilor. Unora le e teamă. Alţii încearcă să Îl ignore. Dar El îi urmăreşte cu milă şi fără încetare în vise şi chiar în viziuni clare.

Pentru mai multe relatări ale aparițiilor cristice în lumea musulmană, comandă cartea Apariții Cristice - semne și minuni în lumea musulmană de Christine Darg. www.alfaomega.tv/librarie   0256-284.913, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.


Mai mult decat vise

maimultdecatviseDe zeci de ani incoace, un fenomen se tot intampla in lumea musulmana. Barbati si femei, fara nici o cunostinta despre Evanghelie si fara a avea contact cu crestini sunt transformati in urma experimentarii unor vise si viziuni cu Isus Hristos. Iata cinci povestiri ale unor fosti musulmani care acum il recunosc pe Isus ca Mantuitor, recreate sub forma unor documentare dramatizate. Produse in limba lor originala cu traducere in limba romana...

Urmareste aceste 5 documentare dramatizate.


Un reportaj complementar despre vise si viziuni in lumea musulmana

Articol tiparit in revista Alfa Omega TV Magazin 5.3 - Crestinismul si Islamul (mai-iunie 2015). Aceasta revista se distribuie gratuit, aboneaza-te sa o primesti acasa: http://alfaomega.tv/revista#abonare

12932 accesări

Precizare: Prin aceasta sectiune, redactia noastra nu isi propune sa discrediteze islamul sau sa ofenseze pe credinciosii musulmani, sau sa instige la discriminare, ura sau violenta de orice natura impotriva musulmanilor. Aceasta sectiune are doar rol educativ si informativ, pentru crestini. Consideram ca datoria noastra de crestini este sa ne rugam pentru musulmani si cei de alte religii, sa ii iubim si sa-i binecuvantam, sa le facem bine, si sa le vestim Evanghelia.

Şi Avraam a zis lui Dumnezeu: „Să trăiască Ismael înaintea Ta!” Dumnezeu a zis: „Cu adevărat, nevasta ta Sara îţi va naşte un fiu şi-i vei pune numele Isaac. Eu voi încheia legământul Meu cu el, ca un legământ veşnic pentru sămânţa lui după el. Dar şi cu privire la Ismael te-am ascultat. Iată, îl voi binecuvânta, îl voi face să crească şi îl voi înmulţi nespus de mult: doisprezece voievozi va naşte şi voi face din el un neam mare. (Geneza 17: 18-20)

Sa binecuvantam atat pe Isaac (stramosul evreilor), cat si Ismael (stramosul arabilor), si sa ne rugam ca ei sa-l cunoasca lumina Evangheliei.

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.